Tuontiauton hankintakulut

Tuontiauton hankinnasta  syntyy auton ostohinnan lisäksi myös kuluja, jotka vaihtelevat toimeksiannon laajuudesta ja työpitoisuudesta useista.  Auto Saksasta  löytyi suoraan toimiston lähietäisyydeltä, milloin ei juuri lisäkuluja, mutta joskus sen löytää oikealle jollekin jolle Sveitsin tai rajalta astiutuu hakemaan, tulee vallan sisäisiä lisäyksiä jopa 500 euroa. Kun sovimme asiakkaan kanssa hänelle tuleen auton hankinnasta, muodostuvat ovat jo tiedossa. Asiakas pystyy helposti arvioimaan, onko ostos sille asetetun budjetin rajoissa.

vakio vakiopalkkio

siksi autot tuodaan Saksasta vakiopalkkiolla, jonka suuruus on 600 euroa + alv 24 %, yhteensä siis 744 euroa. Palkkioon paljon etsintä- ja ostotöiden lisäksi muodollisuuksien hoitaminen niin, että asiakas ei itse tarvitse perehtyä byrokratiaan.

Ruotsista tuotavan henkilöauton tuontikustannus vaihtelee mm. auton perusteella määrätä. Suur-Tukholman alueelta hankittavan auton kokonaiskulu (osto paperitöineen, tarvittavat kilvet, rahti ja palkkio) on tarkoituksellisesti 1.000 € + alv 24 % eli 1.240 €, mutta esim. Malmöstä hankittavalta autolta kulu on 1.300 € + alv 24 % eli noin 1.600 €. 

Auton kauppahinta maksetaan riittävän poikkeuksetta tilisiirtona, koska myyjät eivät enää hyväksy suuria käteissummien vastaanottajia.  

Tapauskohtaiset palkkiot

Asuntovaunujen ja -autojen sekä moottoripyörien tuontikulut lasketaan ja neuvotellaan asiakkaan kanssa tapauskohtaisesti.

Tuontikulut yhteensä

Tavanomainen tuontiauton rahtikulu Pohjois-Saksasta Etelä-Suomeen tällä hetkellä euroa 1.100. Omatoimimatkailija hakemalla saattaa hieman halmmalla autonsa itse toimistoltamme, mutta jos vähän joutuu laskemaan hintaa menetetylle työajalle, kannattaa tuontiauton antaa kulkeutua rahtina. Kun autoa haetaan Saksasta, pitää varautua kahden kokonaisen työpäivän käyttämiseen.

Omatoimihakijan pitää varautua seuraaviin kuluihin:

 • vientikilvet 100–200 euroa lajista lajista
 • lento Helsingistä Berliiniin 100-250 euroa
 • laivamatka Saksasta Helsinkiin alk. noin 400 euroa
 • polttoainetta 50 euroa.

nykykulut ovat siis luokkaa:

 • Rahti 1.100 €
 • palkkio 744 €
  ——————–
  yht. 1,844 €
 • Saksan pään paikalliskulut n. 200-400 € (tapauskohtainen)