Hybridiauto  tai sähköauto Ruotsista tai Saksasta

Ihmisten lisääntynyt ympäristötietoisuus on viimeksi lisännyt hybridiautojen suosiota. Yllättävän monen autoilijan päivittäinen ajomäärä on niin vähäinen, että ajot hoituvat pääosin sähköllä.

Hybridiauton tai sähköauton tuonti Saksasta itse on kannattavaa, sillä kaupallisten yritysten maahantuomat autot on hinnoiteltu siten, että asiakas ei saa hybridiauton autoveron tuomaa hintaetua vaan erotus menee autokauppaan. Jos täyssähköauto on ensirekisteröity 1.10.2022 jälkeen, siitä ei Suomessa kanneta lainkaan autoveroa.

Jos hybridi- tai sähköauto hankitaan toimeksiannon perusteella suoraan asiakkaalle, asiakas saa auton edullisesti reaalikustannuksilla. Toinen huomioarvoinen seikka on, että eri merkkisten ja mallisten hybridiautojen tarjonta Saksassa on suurempaa kuin Suomessa. 

Perinteisten polttomoottori- ja hybridiautojen lisäksi on mahdollista hankkia myös sähköauto Saksasta. Sähköauton tuonti on logistisesti haastavampaa kuin polttomoottorikäyttöisen auton tuonti, koska toimintasäde on lyhyempi, latauspisteitä ei ole kaikkien reittien varrella ja latauksiin on varattava aikaa.

Hybridi- tai sähköauto Ruotsista tai Saksasta 

Asiakas antaa yritykselle toimeksiannon tuontiauton hankinnasta, minkä jälkeen yritys kartoittaa markkinatilanteen ja informoi asiakasta tarjolla olevista vaihtoehdoista.

Esipäätös ratkaisee tuontiauton hankinnan

Asiakkaalle ehdotetaan ostettavaksi konkreettista olemassa olevaa autoa: kuvaillaan kaikki auton ominaisuudet ja kunto.  Asiakas tekee saamiensa tietojen perusteella esipäätöksen. Jos esipäätös on myönteinen, auto käydään tutkimassa paikanpäällä ja ostetaan, se on ennalta kuvatun kaltainen. Jos auto ei vastaa asiakkaan odotuksia, etsintää jatketaan. Jos asiakaan esipäätös on puolestaan ​​kielteinen, hän perustelee, miksi auto ei vastaa hänen toiveitaan ja tarpeitaan. Seuraavaksi hakua kehitetään toivottuun suuntaan, ja asiakkaalle etsitään uutta autovaihtoehtoa.

Asiakas tekee aina ostopäätöksen

Pyrimme aina soittamaan asiakkaalle ostotilanteessa ja kuvailemaan auto mahdollisimman tarkoituksen. Asiakas on “virtuaalisesti paikalla” ja antaa itse tavallaan ostoluvan. Tässä hanki auton omistaja- ja huoltohistoria on tutkittu ja tekninen kuntotesti on tehty . Huolelliseen ostotarkasteluun kuuluu kolaroimattomuuden ja yleiskunnon tarkastelu sekä riittävän pitkä koeajo.

Kun auto on ostettu, se toimitetaan mahdollisimman pian asiakkaalle (muutama päivä). Vaihtoehtoisesti asiakas voi myös lentää itse hakemaan autonsa Berliinistä.

Saksan suositus autonhankintalinkit: